Dlaczego tak
Najpierw zabezpiecza się dane (uprawnienia, historia zdarzeń), potem odłącza wszystkie źródła zasilania, rozłącza przewody i dopiero demontuje mechanicznie urządzenia, a na końcu je segreguje do ponownego użycia lub recyklingu. Demontaż urządzeń przed odłączeniem zasilania grozi zwarciami i porażeniem, a utrata danych może być problemem dla użytkownika.