Dlaczego tak
Profil mobilny jest przechowywany w udziale sieciowym serwera; przy logowaniu kopiuje się go na komputer, a przy wylogowaniu zmiany są zapisywane z powrotem, więc użytkownik ma te same ustawienia na każdym stanowisku. Profil obowiązkowy też może być przechowywany na serwerze, ale zmiany nie są w nim zapisywane. Profil lokalny istnieje tylko na jednym komputerze, a tymczasowy jest usuwany po wylogowaniu.