Dlaczego tak
Zdjęcia wykonane u klienta są informacjami powierzonymi w związku z pracą, więc wykorzystuje się je tylko do celu, dla którego powstały, a po przekazaniu do dokumentacji zlecenia usuwa z prywatnego urządzenia. Przechowywanie ich „na zapas” wydaje się nieszkodliwe, ale zgubiony lub zsynchronizowany z chmurą telefon może ujawnić je osobom trzecim. Publikowanie zdjęć i przesyłanie ich innym firmom bez zgody klienta narusza powierzone zaufanie.