Dlaczego tak
System rezerwacyjny połączony ze wszystkimi kanałami sprzedaży (tzw. channel manager) po każdej rezerwacji natychmiast zmniejsza dostępność pokoju na stronie i w portalach, więc nie da się go sprzedać ponownie. Ręczna aktualizacja raz dziennie pozostawia wiele godzin, w których ten sam pokój można zarezerwować w dwóch miejscach. Przedpłata i potwierdzenia e-mailem nie wpływają na dostępność widoczną w innych kanałach.